Ходене по мъките на некампанийната благотворителност

Ходене по мъките на некампанийната благотворителност
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

        Ходене по мъките на некампанийната благотворителност – тази събота във „Вяра и общество”.

В поредния брой на предаването ще видите:

  • Защо са на един свещеник 20% от даренията за бедните? В една държава, където всеки пети живее в бедност, благотворителността е от особена значение и най-вече, когато държавните чиновници са бездушни и немилостиви. Къде е Църквата в този казус? Чуйте от първо лице преживяванията на двама от дарителите – Роман Романов и Антоанета Иванова. От години те привличат свои приятели и чрез сметката на църквата, чиито енориаши са събирали средства, които после раздават на бедни и болни хора. Това продължава до момента, в който свещеникът-предстоятел на храма не им поисква 20% от даренията за бедните да остават за храма – „за ремонти”?! Всъщност става въпрос за една от централните столични църкви, която разполага и с допълнителен имот, отдаден под наем...

       По темата за трудното некампанийно дарителство своите проблеми ще сподели и Стефан Чолаков – инициатор на кампанията „Ако си дал?”.

       Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551. Очакваме отговорите ви и на един конкретен въпрос: Смятате ли, че като представител на най-многолюдното вероизповедание в страната БПЦ развива истинска милосърдна дейност?

 Предлагаме ви още:

  • „Вечна вяра – Православието в Светите земи“ – храмове и портрети на духовници от земите, в които е живял Ииус Христос, видени през погледа на една еврейка. Вълнуващ разказ за фотоизложбата на Дафна Тал от Израел
  • Митрополит, когото комунистите смятаха за милионер – разговор с дфн Момчил Методиев за новата му книга, посветена на Нюйоркски митрополит Анрей Велички, за митовете и истините около неговата личност.

Гледайте ни и тази събота. Започваме в 17.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад