Християнският поглед към смъртта

Християнският поглед към смъртта
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Смъртта е край за невярващия, за вярващия тя e врата към Вечността” – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой на предаването ви предлагаме:

• „Срам и богохулство” – архивите проговарят как преди 70 години югославските комунисти заличиха военното гробище в Цариброд. За късата родова памет на съвременните български държавници, за отсъстващата Църква и за тихата тъга на сънародниците ни в Цариброд. На Архангелова задушница – почит към българските войни, чиито гробове станаха неизвестни.

„Смъртта – вратата, през която ще мина и ще бъда заедно с моя Спасител.” Защо Бог създава човек и след това му дава смъртта? Какъв е смисълът да се раждаш? Бог ли създава смъртта и какво е участието на Дявола? Защо изпитваш страх и как се отразява той на душевността на човека? Вижте интересните размисли на събеседниците на Горан Благоев – свещеник Стефан Пашов и пастор Христо Куличев.

• „Запечатаният ангел” – за първи път на български език християнските разкази на Николай Лесков. Научете защо Толстой казва за него „Лесков е писател на бъдещето!”

· „Не кради!” – разговор с архиепископ Христо Писаров върху Осмата Божия заповед.

• „Чудотворец на бойното поле” – рубриката „Чудотворните образи” ще ви разкаже за една малко известна икона на св. Архангел Михаил, която се пази у нас.

Екипът на „Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад