Историята на един истински дисидент-свещеник

Историята на един истински дисидент-свещеник
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Историята на един истински дисидент-свещеник – в първия брой на предаването за новия сезон

В този брой ще видите:

Арестуван на Великден - разказ за мъченическата съдба на забравения български дисидент свещеник Благой Топузлиев (1946-2010 г.) по повод 70-та годишнина от неговото рождение.

Християнство затворено в храма - това харесват политиците днес. Разговор за християнските ценности и гражданското общество, в който Горан Благоев заедно със своите събеседници Стефан Иванов от сдружение „Демократично действие” и доц. д-р Тодор Велчев от сдружение „Харта” търси отговор на големия въпрос: Възможно ли е изконните постулати на християнството да бъдат спазвани и в едно съвременно общество.

Доц. д-р Тодор Велчев сподели, че в днешното общество „няма обстановка за сериозен дебат, а има тенденция към опошляване и да се внушава, че всичко е шоу”. Той изрази също мисълта, че „днес Църквата трябва да има освен богослужебна, и обществена дейност, да просвещава обществото – и в този процес голяма роля играят християнските граждански сдружения”.

Другият събеседник Стефан Иванов беше категоричен: „Християнинът е добър гражданин, добър политик и управник, защото освен човешките закони, той спазва и закона на Христос. Християнинът е човек, който с добрия пример ще завладява хората. Големите промени в историята са правени от малки групи хора.”

"Македония да се съедини в едно цяло с българския народ!” - памет за митрополит Натанаил Охридски и Пловдивски по повод 110 години от неговата смърт, която се навършва на 18.09.2016 г.

"Да нямаш други Богове освен Мене!” - начало на поредицата, посветена на Десетте Божии заповеди. Чуйте тълкуването на Първата заповед от архиепископ Христо Писаров, който разглежда сложния процес на познаването на Бога в контекста на развитието на човешката история, Стария и Новия Завет.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад