Кадрува ли Руската православна църква в БПЦ?

Кадрува ли Руската православна църква в БПЦ?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

                „Православието се използва от Русия като политически инструментариум” тази събота във „Вяра и общество”!

В поредния брой ви предлагаме:

Тази събота в поредния брой на „Вяра и общество” ви предлагаме:

Коя поместна църква дърпа конците в БПЦ? Какви са подходите за въздействие върху синодалните архиереи, как се осъществяват и с каква цел? Повод за тези въпроси пораждат излезлите неотдавна на светло имейли на руски православен активист, член на няколко неправителствени организации, зад които стои руската държава. Така по време на избора за Български патриарх през 2013 г. излязоха на бял свят опити за кадруване, за влияние и разделение на българските архиереи на „наши” и „чужди”.

Доколко тази осветена информация е достоверна, част ли е от хибридната война или пък осветява една неизвестна и недоказана досега неудобна тайна – като например наличието на двама руски фаворити сред кандидатите за българския патриаршески престол или твърдението, че един от митрополитите имал дете... Всичко това ще се опитат да ни разяснят авторът на имейлите Кирил Фролов от Москва, проф. Александър Саган от Киев и Тони Николов от списание „Християнство и култура”.

"Добрият пастир" - разказ за католическия свещеник Кшищоф Ожадович.

„Между драмата на две епохи” – разговор с доц. Лизбет Любенова за най-новата й книга, академично изследване за живота и делата на една неординерна личност - Варненския и Преславски митрополит Йосиф, обявен след 9.09.1944 г. за „ретрограден” архиерей, спечелил си „вниманието” на ДС като обект за наблюдение.

Гледайте ни в събота от 17.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад