Християните в Близкия изток са заложници на политически игри и ислямистки режими

Християните в Близкия изток са заложници на политически игри и ислямистки режими
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Защо политически коректната Европа си затваря очите пред геноцида на християните? Какво донесе «арабската пролет» на християните в Близкия изток и Северна Африка? Какво е мястото на религията в тези революции? Защо в общества, в които допреди революцията мирно съжителстваха християни и мюсюлмани, днес господства геноцидът над друговерците? Има ли план за дехристиянизирането на Близкия Изток и Северна Африка? Защо Западът мълчи? Защо едва сега някои европейски държавници, като унгарският премиер Виктор Орбан, се сетиха да създават организации за защита на християните от Близкия Изток? Чуйте разгорещената дискусия по темата, в която участваха инж. Дахер Дахер (потомък на православен род от Сирия) , журналиста Нидал Хлайф (мюсюлманин от Сирия) и пастор Татеос Нигохосян – всички те от личен опит говорят за избиването на християните в Близкия Изток и дехристиянизацията на този район.

Свещеник, който проповядваше вярата с делата си – един откровен разказ за един истински свещеник – Димитър Вукадинов, който с доброта и голямо сърце е довел много хора във вярата. Ще чуете този разказ в най-новата ни рубрика „Добрият пастир”.

Ден за почивка или ден за прослава на Бога – разговор с архиепископ Христо Писаров върху Четвърта Божия заповед. „Когато Бог приключил с големия творчески акт – създаването на света, после е седнал само да го съзерцава. В съвременния свят начините за отседналост са различни. Оттук и съботният ден се почита по различен начин. Важното е да общуваш с Христос. Заради развитието на технологиите хората ще стават все повече безделници. И ще отделят време за Господ, ако искат.”

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад