Коленето на курбан не е християнска традиция

Коленето на курбан не е християнска традиция
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В поредното издание Ви предлагаме:


  • Благословът на Победоносеца – разказ за историята на трите чудотворни икони на св. великомъченик Георги, които се пазят в Зографския манастир на Атон.
  • Православната църква следва да ограничи трапезното християнство и да наблегне на духовната трапеза – чуйте откровените размисли на архиепископ Христо Писаров и богослова Пламен Иванов, за да разберете защо Гергьовският празник не трябва да е празник единствено на агнето, а на евхаристията; защо трябва да се работи за истински духовно християнство; защо Христос е безкръвната жертва; защо всъщност „курбанът” следва да е благодарствена трапеза и защо „нито когато ядем - печелим, нито когато не ядем - губим”, и че „тоталитарната, автократична система е милостива към глупавия и силно реагира срещу умния!”
  • Сноп свещи устоява на вятъра, една - угасва – зов за помощ на християните от с. Джигурово (близо до Сандански), които имат спешна нужда от средства, за да завършат строежа на църквата си...
  • Има възраждане на християнската тематика в съвременната българска култура – специален гост на предаването доц. д-р Калин Михайлов, университетски преподавател, есеист и поет. Ще разберете доколко християнството е мая за съвременната ни културата и какво следва от това, ще съприживеете с госта ни традицията между пространството на всекидневното живеене и пространството на сакралното, което трябва да пропива ежедневието ни, ще разберете, че светостта не е само за изключителни личности, а е призвание за всеки, и най-главното: белег на християнска култура е дали хората се определят като християнскомислещи.

Екипът на „Вяра и общество"


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад