Кой е "мечът за спасението на света"?

Кой е мечът за спасението на света?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кой е „мечът за спасението на света”? Тази събота във „Вяра и общество”.

В поредния брой на предаването ще видите:

Чудеса на бойното поле – за невидимата помощ над българските опълченци от „Св. Богородица Иверска”, изобразена на Самарското знаме.

Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да до­неса, а меч“. Така е казал Господ. „С тези думи Христос предупреждава, че ще има разногласие между вярващите и невярващите, защото с идването си Той раздели света. Но от страна на християните никога не може да има агресия и насилие”, смята свещеник Александър Лашков от столичния храм „Св.Троица”. „Мечът е силата на противопоставянето и разногласието. Истина и неверие, вяра и безверие не могат да съществуват заедно” ,  допълва  пастир Христо Куличев от Първа евангелска църква и продължава: „Вярващият действа като изобличител на невярващия, а невярващият не може да живее в примирение с вярващия”. Още откровения и невероятни лични истории чуйте в предаването.

Защо патриарх Неофит ще получи тазгодишната премия на Международния фонд „Единство на православните народи”? Дали това не е опит да се обезпечи руското влияние в БПЦ? Има ли връзка на православието с нефта и газа? Директни и открити въпроси, които изискват ясни отговори. Вижте интервюто на Горан Благоев с проф. Валерий Алексеев, председател на Международния фонд „Единство на православните народи”.

Да благодариш на Бог, когато другите Го отричат! – разговор със седемнадесетгодишния влогър Крис Захариев, автор на клипа „Благодарен”, който взриви социалните мрежи. За срещите на един млад човек с Бога и с Библията, за важната роля на семейството.  „В клипа „Благодарен” съм се стремил да споделям – казва Крис, – а не да наставлявам или поучавам. Това, което мисля, го споделям. Вярата е личен избор. Ние, младите, сякаш забравяме за истинските ценности, а по-възрастните като че ли са пропуснали да ни ги предадат. ”  Един откровен разговор с талантлив млад събеседник.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад