Вяра и общество - 21 декември 2013

Вяра и общество - 21 декември 2013
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кое се основава на повече разум – материализмът или християнството? Отговорът тази събота във „Вяра и общество”

 - Бачковският игумен Борис не може да бъде епископ, защото са нарушени каноните – ще има ли църковно разследване срещу епископ Борис след шокиращите порно-материали, излезли в интернет пространството? Защо Св. Синод още мълчи? Отговорите на тези и други въпроси чуйте от разговора на Горан Благоев с богослова Венцислав Каравълчев от сайта „Двери.БГ” и Пламен Сивов от Фондация „Покров Богородичен”.

- Има ли противоречие между наука и вяра в Бога? – специален гост на предаването проф. Ричард Кархарт от университета Илинойс в Чикаго. Ще чуете и позицията му дали точните науки могат да докажат съществуването на Бога.

- „Хлябът, който ни събира” – как младият учен Надежда Савова проповядва православната вяра и помага на хората – специално интервю за „Вяра и общество”.

- „Да разказваш Евангелието с радостта на дете” – или ентусиазмът на децата от столичната градина „Зора” оживи в храм „Св. Троица” историята за Раждането на Спасителя.

- „Христос– земята на хората” – рождественски сцени, разказани чрез византийските мозайки в константинополската църква „Хора”.

- „Влакът за Емаус” – християнските търсения на един съвременен писател и за пътя ни във вярата. Теодора Димова за най-новия си роман, който вече печели ласкави отзиви.

Екипът на “Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад