Вяра и общество - 28 декември 2013

Вяра и общество - 28 декември 2013
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Неподправеният детски смях на Адам” – един разговор за радостта и веселието в християнството във „Вяра и общество”

В последното  издание за тази година ви предлагаме:

Какви духовни последици може да има откриването на „божествената частница” – „хикс бозона” и как този факт се свързва с християнските представи за Сътворението? Един учен с християнска вяра търси отговор на подобен въпрос. Вижте втората част от разговора с проф. Ричард Кархарт – дългогодишен преподавател по физика в Университета Илинойс в Чикаго.

Новата година в Античността и Средновековието или календарите срещу християнското благочестие на Васильовден и Обрезание Господне. Как  Византия укротява езическата оргиастичност? Отговорите в увлекателния материал с участието на доц. Веселина Вачкова.

Какво място има в Библията и християнската традиция смехът – едно типично човешко проявление? Какво за християните е веселието и иронията? Каква е метафизиката на смеха? Чуйте разговора с проф. Калин Янакиев, преподавател във Философския факултет на СУ, и епископ Христо Писаров от Вселенската съборна църква на Христос.

- Необикновената съдба на една тревненска икона, превърната в маса по времето на социализма – разказ за преследваната, но никога непобеждавана вяра, за упоритостта на изкуствоведката Люба Цанева и таланта на реставратора Стефан Аенски.

Екипът на „Вяра и общество” ви честити настъпващата Нова година и ви припомня, че следващата ни среща  ще бъде на 11 януари 2014 година.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад