Вяра и общество - 1 ноември 2014

Вяра и общество - 1 ноември 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пробудени - за Хелоуин?! –тази събота във „Вяра и общество”

 В този брой:

„Съвременният будител трябва не да буди, а да боде съзнанието ни”разговор, провокиран от първоноемврийския празник на българската духовност, за това защо Хелоуин стана толкова популярен у нас и има ли опасност да засенчи Деня на будителите? Може ли духовното будителство да се изявява и чрез благотворителност и добротворство? По тези и други теми, чуйте позицията на протосингела на Софийската митрополия Ангел Ангелов и д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по културата в Столичната община.

Според Тодор Чобанов: „Благотворителността, е ежедневната форма на будителството. В малките будителски постъпки се крие голямото пробуждане”.  „Българският народ чрез благотворителност е построил храмовете си. Христос ни завеща човеколюбието. В този ден може да покажем човеколюбието си в дарителство,” призова отец Ангел Ангелов. Той обяви и началото на благотворителна кампания на Софийската митрополия за набиране на средства, с които, за нуждите на Специализираната детска болница в София, да бъде закупен  апарат за плазмафереза и необходимите консумативи за две години напред.

Чудеса и добротворство – за първи път необикновената история на църквата „Св. Йоан Рилски” в Перник, съградена като дар за миньорите, спасена от разрушаване през комунизма и оцеляля при силното земетресение от 2012 г.

Православните християни в Западна Европа да се обединят в една наднационална църква”разговор със специалния гост на предаването Кристин Шайо, съставител и редактор на книгата „Православната църква в Западна Европа през 20 век”.    

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад