Вяра и общество - 12 април 2014

Вяра и общество - 12 април 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гласът на Църквата е по-скоро забраняващ, отколкото подкрепящ и утвърждаващ – дискусия в този брой на „Вяра и общество” в опита Църквата да забранява творби със светски прочит на християнството   В този брой Ви предлагаме: 

„Лазаре, излез вън” – с какво възкресяването на покойника от Витания е по-различно от другите възкресявания, извършени от Иисус Христос.

 За тънката граница между клирикалната цензура и  духовната грижа – дискусия, придизвикана от забраната на една изложба, която ни накара да си спомним, че това съвсем не е първият опит на висшия клир у нас да се произнася императивно върху светски творби. БПЦ е длъжна да отстоява  духовното здраве на паството си, но трябва ли да налага позицията си на светски институции и не нарушава ли конституционния принцип на отделяне на Църквата от държавата. Мнение ще потърсим от журналистите Велислава Дърева и Владислав Апостолов, от драматурга Юрий Дачев и Пламен Сивов от фондация „Покров Богородичен”.  Вашите въпроси по тази тема може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество", на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони  02 9 444 999 и 02 814 2551.

„Азбука на вярата” – тайнството Свещенство

 Между „Осанна!” и „Разпни го!” – в навечерието на празника „Вход Господен в Йерусалим” (Цветница).

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад