Вяра и общество - 13 септември 2014

Вяра и общество - 13 септември 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преследвани заради вярата – свидетелски разкази на репресирани преди 1989 г. – в първия брой на „Вяра и общество” за новия сезон

Първото ни издание след лятната ваканция посвещаваме на разговор за убитите и репресирани духовници и миряни от 9.09.1944 г. до 10.11.1989 г. Поводът е 70-годишнината от Деветосептемврийския преврат и 25-годишнината от десетоноемврийските промени. Наши събеседници ще бъдат историкът д-р Даниела Калканджиева и изследователят Стефан Илчевски. Ще чуете и свидетелството на йеромонах Аверкий (Петров) от Варненска епархия – лежал в Старозагорския затвор по времето на социализма заради изповядване на православието. Предлагаме ви и разказа на френската гражданка Катрин Лвов-Макаров, дъщеря на руски белоемигранти, която през 70-те г. на ХХ в. става обект за следене от ДС с кодовото име „Фанатичка” и по процеса Беляков-Макаров-Лвов е осъдена за  „идеологическа диверсия”.

В същия брой може да видите още „Златното сърце на София” – документален материал за катедралния храм „Св. Ал. Невски” по случай 90 г. от освещаването му. 

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад