Вяра и общество - 15 февруари 2014

Вяра и общество - 15 февруари 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическите противоречия избиват в религиозно напрежение тази събота във „Вяра и общество”  

       В този брой Ви предлагаме:

Посегателството над Централната джамия в Пловдив не е религиозен, а политически въпрос около тази теза се обединиха в разговор с Горан Благоев по темата неговите събеседници - богословът Клара Тонева, експертът по етно-религиозните въпроси Николай Панков и студентът по политически науки от НБУ Ахмед Тахир. В студиото на БНТ 2 Пловдив темата коментираха Стоян Антонов – гл. асистент в Пловдивския университет, и Ивайло Дернев – гл. редактор на информационен сайт. Мнение по телефона изрази и гл. секретар на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

Кое накара един бивш пехотинец да разстреля двама души в Катедралния храм в Южно-Сахалинск?

Трябва да сме много внимателни, когато искаме да защитим вярата си и своята религиозна идентичност – коментар на новоизбрания Неврокопски митрополит Серафим в  първото му телевизионно интервю като нов синодален архиерей. Поради непредвиденото съкращаване на времетраенето на предаването целият разговор с митрополит Серафим ще излъчим на запис в следващото ни издание.

На 22 февруари излъчване на „Вяра и общество” няма да има поради наситената с олимпийски събития събота. Следващият ни брой е на 1 март от 16.00 ч.

Вашите въпроси и мнения може да заявите предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество", на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

Екипът на „Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад