Вяра и общество - 17 май 2014

Вяра и общество - 17 май 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зад атаката срещу сайта на БПЦ стоят радикални българи-мюсюлмани (помаци) или националистически организации? – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

Защо сайтът на Българската патриаршия бе атакуван в „защита” на турско-мюсюлманското малцинство у нас? – отговорите от разговора на Горан Благоев с Алекс Алексиев. Според него Българската патриаршия трябва да реагира по-категорично на кибератаката. Гостът коментира и заканата на турския премиер Реджеп Ердоган да направи намаз в християнската реликва „Св. София” в Истанбул: „Ердоган е радикален ислямист, който изпълнява заканите си. Намеренията му са вид декларация за война с християнския свят”. В разговор по скайп проф. Георгиос Плиос от Атински университет посочи, че въпросът с турските закани не е религиозен, а политически: „Това е опит Ердоган да превърне турското общество в религиозно.”

„Дълбоко се съмнявам, че Македонската църква ще признае БПЦ за своя майка.” – възкликна в студиото журналиста Коста Филипов, дългогодишен кореспондент на БНТ в Скопие и продължи - ”Македонската църква е политически проект за укрепване на Македонската държавност”. За Николай Кръстев, журналист от БНР „ Именно Белград създавайки Охридската архиескопия поражда най-големите проблеми между Българската и Македонската църкви.” За жестовете на българския Патриарх Неофит, за недоизказаните желания на Македонския архиепископ Стефан и за предизвикателствата пред признаването на македонската църковна гледайте само във „Вяра и общество”.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад