Вяра и общество - 18 януари 2014

Вяра и общество - 18 януари 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Паметниците на културата не могат да се стопанисват от едно вероизповедание, защото са собственост на цялата държава” – тази събота във „Вяра и общество”.

В този брой Ви предлагаме:

Кое провокира спешните поправки на поправките в Закона за вероизповеданията в края на миналата година? Защо БПЦ и Главното мюфтийство се обявиха срещу тях? Ще приеме ли Парламенът тези поправки? Ще утихне ли силният обществен натиск срещу идеята недействащи храмове, превърнати в паметници и музеи, отново да станат действащи църкви и джамии. Дискусия по темата очаквайте с Пламен Славов – председател на Комисията по вероизповеданията в НС и юристите Атанас Славов и Стефан Стойков. В дискусията участие взе и доц. д-р Бони Петрунова, заместник-директор на Археологическия институт с музей при БАН, която беше категорична: "Интересите на държавата са над тези на едно вероизповедание, каквото и да е то. Ето защо, паметниците на културата не могат да се стопанисват от едно вероизповедание, защото са собственост на цялата държава".

Възхвала на Бога с източно пеене и класически произведения – за хора на Врачанска митрополия, чийто млад диригент епископ Кипириан събира православни с различни интереси.

„Най-добрата подправка е любовта” – да говориш с холувидски звезди за вярата в Бог, докато задоволяваш кулинарните им вкусове. Специален гост на предаването е кулинарът по професия и евангелски пастор по призвание Румен Митев, който е бил личен готвач на Жан-Клод Ван Дам, Стивън Сегал, Морган Фрийман, Джон Кюсак, Хилари Суонк.

Светецът, който благослови София – на Атанасовден – разказ за един от най-големите авторитети и учители в Църквата. Св. Атанасий Велики, който освети с присъствието си днешна София.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад