Вяра и общество - 19 април 2014

Вяра и общество - 19 април 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На днешния ден да оставим различията и да се обединим около Христос – митрополит Антоний във „Вяра и общество”.

За десети пореден път пряко от Йерусалим видяхте чудото - снисхождането на Благодатния огън в църквата при Божи гроб. Ще попътуваме из Светите земи със специален репортаж.

За свидетелствата на Христовото възкресение, за съвременния скептицизъм, че това наистина се е случило, за общото и разделено празнуване на Великден – наши събеседници са младият православен свещеник Сава Кокудев, публицистът Георги Тодоров, епископ Христо Писаров от Вселенската Съборна Църква на Христос, католическият свещеник д-р Пламен Гечев и евангелският пастор Рангел Кълвачев. Какво казват те – вижте в предаването, но най-важното около което се обединиха е, че любовта между хората не трябва да има граници.

Специален материал ви разказа откъде произтичат разликите в изчисляването и честването на Христовото Възкресение при православни, католици, евангелисти и армено-грегориани.

Как Великден се празнува в страни, където православието не е основно изповедание – разговор по скайп с Екатерина Арие от Яфа (Израел), Западно- и СредноЕвропейския митрополит Антоний (Берлин) и Викария на Българската епархия в САЩ ,Канада и Австралия – Драговитийски епископ Даниил (Лос Анджелис).

На всички зрители желаем благословено  Възкресение Христово!!!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад