Вяра и общество - 22 март 2014

Вяра и общество - 22 март 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европа се опитва да предефинира термина „пол” – гледните точки на християнските общности за т.нар „трети” пол в този брой на „Вяра и общество”

В този брой Ви предлагаме:

Българските политици не са наясно с ислямското влияние, което идва от Катар – разговор с известния арабист проф. Владимир Чуков дали след осъждането на 13-те имами в Пазарджик България е по-далече от радикалния ислям.

Според него случващото се в страната е едно закъсняло отражение на процесите в ислямския свят: „Трябва да създадем наша норма според българските традиции и интереси, зачитайки европейските правила и съобразявайки се с промяната на реалностите в Близкия Изток” – каза още той.

Самоопределянето на пола противоречи на естествената логика – дискусия по темата ще въведе ли Европейският съюз „третия” пол с православния богослов доц. Костадин Нушев, д-р Богдан Пенев от Католическата църква, Веселина Савова от Инициативния комитет „За защита правата на християните, и Тодор Велчев, председател на сдружение „Харта”, изготвило проект за дискусия „Евроизбори 2014 и християнските ценности”, по повод приетата през февруари от Европарламента резолюция върху доклад, в който се съобщава, че определени лица с различна полова и сексуална ориентация се чувстват дискриминирани и искат да се самоопределят в това отношение. С подробности по темата по скайпа се включи и кореспондентът на БНТ в Брюксел Владислав Велев.

Отдих за изнурените в средата на Великия пост или защо третата неделя от светата четиридесетница се нарича Кръстопоклонна?!

Истинският ден на жената и майката според християните – какво мислят съвременните жени в навечерието на празника Благовещение.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад