Вяра и общество - 27 септември 2014

Вяра и общество - 27 септември 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как сектите разрушават човешката личност – един тревожен разговор във „Вяра и общество”

В този брой ще видите:

• Какви зловещи тайни крие гората край великотърновското село Козаревец – разказите на очевидци, които преди четвърт век се опитват да разкрият истината за масови жестокости и разстрели от края на септември 1944 г.

• „Сектите се опитват да откъснат човека от естествената му среда и да го направят зависим от групата” – разговор на Горан Благоев с православните лекари д-р Камен Данов и д-р Владимир Бостанджиев (психиатър) за псевдорелигиозните групи, за механизмите на деструктивните, тоталитарни секти, за това как да разпознаем една секта, маскирана като благотворителна организация или курс за здравословен начин на живот, а също какво наричаме „патология на религиозното преживяване” и каква е връзката му със сектите и насажданите от тях норми на поведение. „Натрапливото молене е признак за патологично религиозно преживяване” – подчерта д-р Бостанджиев. Д-р Данов напомни, че „за разлика от православния свещеник или епископ, гуруто в сектата настоява за абсолютен авторитет”.

Всички религии проповядват любов и светлина – анонс за първия по рода си Празник на религиите, който ще се проведе в София на 28.09. (неделя) от 13.00 ч. Негови инициатори са Националният съвет на религиозните общности и Столичната община.

„Св. Богородица – закрилницата на Симеоновия Велики Преслав” – поглед към предстоящия празник Покров Богородичен.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад