Вяра и общество – 31 май 2014

Вяра и общество – 31 май 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българската църква се провинциализира по отношение на диалога с папата – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

•        По време, когато Европейският съюз и Русия са в обтегнати отношения Руският патриарх Кирил похвали Българския патриарх, че не се влияе от геополитическата конюнктура. Единствено пред камерата на „Вяра и общество” патриарх Неофит коментира завършилата си визита в диоцеза на Руската патриаршия. В анализа си проф. Георги Каприев подчерта, че „Патриарх Кирил говори като политик в расо и критикува европейската ценностна система, но българският патриарх Неофит не влезе в тона му.” Още по темата вижте в предаването.

•         „Православни и католици трябва да се обединят” – подробен материал за историческата среща в Йерусалим на папа Франциск и Вселенския патриарх Вартоломей половин век след вдигането на схизмата от 1054 г. Според  проф. Каприев, който коментира и тази тема „...диалогът между вероизповеданията е задължителен, защото както казва Папата всичко е движение за преодоляване на старите предразсъдъци и от двете страни.”     

•         „Вярата ни преобръща, прави ни други, прави ни по Божий образ.” – Теодора Димова представя новата си книга „Четири вида любов”.     

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад