Вяра и общество - 8 февруари 2014

Вяра и общество - 8 февруари 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българската църква не плаща нищо на свещениците ни в  Европаспециален гост на "Вяра и общество" - новият и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний

В този брой Ви предлагаме:

За предизвикателствата пред Българската църква в Европа – разговор на Горан Благоев с новия архиерей на Западно- и Средноевропейската ни епархия. С него продължава поредицата от разговори във"Вяра и общество" с новоизбраните митрополити на БПЦ. Чуйте каква е съдбата на българската църква в Рим и как свързват двата края нашите свещеници в Европа.

"Ще бъда блажен, ако с моята саможертва възкръсне България за нов свободен живот!" – тези думи на първия български екзарх Антим си припомняме в навечерието на 135 години от свикването на Учредителното събрание, чийто председател е бил той. "От протеже на Вселенската патриаршия и русофил екзарх Антим израства като истински български народен пастир" – изтъква доц. Лизбет Любенова. Тя припомня, че когато Антим осъзнава, че руските генерали в новоосвободена България работят срещу националните ни интереси, той им казва: "Вие ни освободихте от турците, а от вас кой ще ни освободи?!"

Екипът на "Вяра и общество"

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад