Отварянето на Божи гроб – разрушаване или укрепване на вярата

Отварянето на Божи гроб – разрушаване или укрепване на вярата
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отварянето на Божи гроб – разрушаване или укрепване на вярата?! – тази събота във  „Вяра и общество”.

В поредния брой на предаването ви предлагаме:

Защо реставрацията на Божи Гроб в Йерусалим предизвика толкова очаквания за сензации и опасения за разрушаване на вярата? Основателни ли са обвиненията на някои православни сайтове, че отварянето на плочата, която покрива Гроба Господен, е оскверняване на това свято място и предвестник на Апокалипсиса? И още – за какво спорят евреи и мюсюлмани в Източен Йерусалим? Отговор на тези въпроси Горан Благоев търси с доц. Екатерина Дамянова – преподавател по библейска археология.

За вярата, саможертвата и музиката, които са изпълнили със смисъл един живот. Очаквайте специалното участие на асириеца схиархимандрит Серафим от Грузия, който наскоро впечатли света с песнопение на арамейски език – езикът на Спасителя. Научете повече за необикновената съдба на един 38- годишен духовник, известен състезател по източни бойни изкуства, който изоставя спортната слава, за да се посвети на Бога.

„Лек за безсмъртие” – един ценен сборник на фондация „Богоносци”, който събира различни гледни точки на различни духовни лица от различни православни църкви – за тайнството на Светата Евхаристия и за ползата от честото причастяване. Представена от съставителите и от Западно- и Средноеврепейския митрополит Антоний.

„Не лъжесвидетелствай против ближния си!” – разговор с пастор Теодор Опренов върху Деветата Божия заповед.

Гледайте ни, очакаваме ви, както обикновено в 17.00 тази събота!

Екипът на „Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад