Вярващият човек - мост между Бога и обществото

Вярващият човек - мост между Бога и обществото
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Вярващият човек е мост между Бога и обществото” – тази събота във “Вяра и общество  

Предлагаме Ви една актуална тема за размисъл – Християнството и политиката. Възможно ли е между тези взаимно изключващи се понятия да има повод за сътрудничество? Според адвокат Виктор Костов от Фондация „Преображение”, гл.редактор на новоизлезлия сборник “Християнство и политика”, „разделението на тези две понятия е в атеистичната култура, която търси неутрализация на християнството. Това е едно изкуствено разделение. Християнството и политиката не са изключващи се понятия. Трябва да има активно участие на християните в обществения живот. Това е мисията на християнството. А партиите да представят идеологии адекватни на християнския мироглед”. „Нарочно объркваме понятията, светска държава и атеистична, защото политиците изпитват панически страх от влиянието на църковния мироглед”, смята Вениамин Пеев от Висшия евангелски богословски институт и един от авторите на сборника. „Християнството трябва да е обществено ангажирано, а не да се опитват да задушават църковното говорене.” Цялата дискусия по темата може да видите в сайта на предаването.

В същия брой още:

Майката се завърна при децата си – видеоразказ за все още малко познатата у нас българска светица Димитра Киевска (Доростолска). В навечерието на нейния празник – Димитровден, ще научите и как част от мощите й бяха донесени в родния й град Силистра.

Християните не бива да се страхуват да говорят на управляващите – за съвременните предизвикателства пред последователите на Христовата вяра, за изпитанията да я отстояваш в Близкия изток и за най-голямото чудо на Светите земи – Благодатния огън, един разговор със Севастийския архиепископ Теодосий (Ханна) от Йерусалимската патриаршия.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад