Православието у нас – разяждано от свои, отричано от чужди

Православието у нас – разяждано от свои, отричано от чужди
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Православието у нас – разяждано от свои, отричано от чужди – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

„Лутането на духа е проблем на постмодерния свят” – разговор за посланията на провелите се в началото на април във Велики Преслав и Шумен два форума, посветени на „приноса на богомилското учение за възхода на Европа”, „чиито наследници са дъновизмът и езотеричното християнство”, и реакцията на БПЦ. Според богослова д-р Иван Йовчев става дума за „духовна еклектика, синкретизъм, полъх на модерния свят”. За публициста Иван Стамболов – Сула „модерното мислене приема обективните и абсолютните неща за субективни и относителни. Нова духовност търсят хората, които са загубили старата”. Вижте още от разговора им с Горан Благоев.

”Оставка на архиерейския наместник на Асеновград и на Пловдивския митрополит!” или защо има напрежение в една от знаковите енории на града? Коя е причината вярващите да издигнат категоричен глас срещу архиерейския наместник свещеник Йордан Георгиев и Пловдивския митрополит Николай? Защо нарекоха своя архиерей „сребролюбец”, каква тарифа очертаха за божията благодат и защо според тях литийните шествия в Пловдивско са се превърнали в театрални представления? Вижте как може да се стигне до ситуация в духа на известната българска поговорка, как  малкото камъче преобръща колата...

„Дари любов” на тези, които са в нужда – за акцията на едноименното сдружение и столичния храм „Възнесение Господне” тази събота и неделя за събиране на бебешки аксесоари, дрехи за всички полове и възрасти, играчки и книги за бедни семейства и за деца, лишени от родителски грижи.

Екипът на „Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад