Противопоставя ли Ердоган исляма на християнството?

Противопоставя ли Ердоган исляма на християнството?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Посланието на Ердоган срещу християните е в духа на „Мюсюлмански братя” – тази събота във „Вяра и общество”.

В поредния брой на предаването ще видите:

       „Противоречията в исляма са толкова големи, че само политическите вълни стимулират контактите, а не богословите. Посланието на Ердоган е ислямизация на целия свят и той говори като виден представител на радикалната организация „Мюсюлмански братя”. Възможен ли е диалог между исляма и другите религиите, за дефинираната заявка на турския президент да се превърне в обединител на мюсюлманския свят и за упреците към Ватикана; за опитите на Ердоган да настрои ислямския свят срещу християнството; за мечтата му да възстанови халифата в неговия османски вариант чуйте коментарите и позициите на проф. Адолф–Мартин Ритер от Богословския факултет в Хайделберг, арабиста проф. Владимир Чуков и пастор Татеос Нигохосян. „Обединението на исляма е необходимо, но абсолютно невъзможно. Не приемайте буквално думите на Ердоган. Той иска да го подценяваме, да му се присмиваме, за да може по-лесно да реализира замислите си.” Чуйте още защо „диалог между исляма и християнството е възможен, но той няма да се води от Ердоган”

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

       България никога не е била в миналото периферия на православието – доц. Ралица Русева за новото, уникално издание „Златна книга – икони от България (ІХ-ХІХв.)

       Eкзарх Стефан под „грижите” на Държавна сигурност – русофил и демократ. Разговор с доц. Дилян Николчев, публикувал задълбочените си изследвания в едноименната си книга, базирани на малко изветстни документи за съдбата на последния български екзарх (1945-1948 г.) по времето на атеизма. Според него ДС впряга целия си апарат, за да следи екзарха, всява разцепление сред синодалните членове, като вербува някои от тях и накрая постига своето – отстранява го от поста глава на БПЦ.

Гледайте ни и тази събота. Започваме в 17.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад