Разбойниците, които станаха монаси – или как траките приемат християнството

Разбойниците, които станаха монаси – или как траките приемат християнството
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Християнизацията на траките – тази събота във „Вяра и общество”

В поредния брой на предаването ви предлагаме:

Смъртта не е край, а преход – в деня на първата за годината Задушница, размисли на един православен свещеник за неизбежното в живота на всеки един от нас.

„Номинацията на БПЦ за Нобелова награда е послание за надежда.” От специалния ни гост израелският посланик у нас Ирит Лилиан ще разберете подкрепят ли в Израел и как тази номинация и защо самият факт на обсъждането й вече е от глобално значение. Според нея „Израелското посолство в България ще направи всичко по силите си за сполука на номинацията на БПЦ за Нобелова награда.”

„Активен процес на християнизация по нашите земи от края на IV до VI в доказват археолозите. От събеседници на Горан Благоев - проф. Николай Овчаров и доц. Веселина Вачкова ще разберете имат ли траките принос в разпространението на християнството по нашите земи? Ще чуете за най-ранната църква открита в Родопите, за най-ранното изображение на Христос и за иконографията през тези векове. Ще имате възможност да видите и специалния ни материал за покръстителя на бесите св. Никита Ремезиански, един от най-големите учители на древната ни църква и  най-дълго престоялия в стола на епископ духовник – 48 години.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад