Рождество Христово – между неизвестното и изящното

Рождество Христово – между неизвестното и изящното
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Християнинът трябва да е влюбен в Бог и така да идва в храма” – тази събота във “Вяра и общество

В предаването ще видите:

Кога се е родил Иисус Христос? Защо Евангелията не споменават датата и годината на това събитие? – трима богослови разискват защо в Свещеното писание фрагментарно се споменава раждането на Сина Божий и за това как Бог става човек, за да влезе в историята на света във времето на хората.

Земя на живите - вижте как уникалните средновековни мозайки от известната инстанбулска църква „Хора” пресъздават всички сюжети, свързани с раждането на Спасителя.

„Най-щастливото нещо, което може да се случи на човек, е да стане свещеник. Животът ми в църквата е радост” - през призмата на десетгодишния ни рожден ден среща с един от първите гости на предаването отец Ангел Ангелов. „Имаш ли я вярата, всичко ще преодолееш, трудното остава зад гърба ти. Но когато човек понесе любовта, винаги губи по нещо".

Среща с гостите на „Вяра и общество” по случай 10-ата годишнина и техните пожелания и послания за празника.

Божията майка сама си зове хората!” - в деня, когато църквата чества Събор на пресвета Богородица, ви предлагаме един разказ за чудотворната икона „Св.Богородица Скоропослушница” от Ресиловския манастир – преди десет години и сега. Чуйте едно от чудесата, случило се с жена, която научила за иконата от първия ни репортаж, излъчен в края на 2005 г.

Екипът на „Вяра и общество” Ви пожелава мирна и благословена Нова година, изпълнена с вяра, любов и доброта.

Следващата ни среща е на 9 януари 2016 г.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад