Тълкуване на Господнята молитва във "Вяра и общество", 17.01.2015

Тълкуване на Господнята молитва във Вяра и общество, 17.01.2015
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Бог не изкушава, но понякога оттегля закрилата си” – православен и католик тълкуват Господнята молитва във „Вяра и общество”

„Сърцето е мястото на срещата между Бог и човека”- разговор върху основната молитва за християните „Отче наш”. Заедно с гостите -  ставрофорен иконом Ангел Ангелов и свещеник д-р Пламен Гечев от Католическата църква в България търсим отговори на въпросите: Защо я наричат Господнята молитва? Защо обръщението към Господ е с думите „Отче наш”? Защо молим Бог да не ни въвежда в изкушение, след като Той сам казва, че не изкушава, че изкушението идва от Сатаната. Означава ли това, че Бог допуска Сатаната да изкушава хората?

Според свещеник Ангел Ангелов „Бог допуска изкушението на Адам заради любовта и свободата на избор.” Свещеник Пламен Гечев смята, че „Господ прощава греховете, а хората – дълговете към другите”.

Ще чуете също как Господнята молитва звучи на арамейски (езикът, на който е говорил Иисус Христос), старобългарски, арабски и китайски език.

 Ще видите още:

Тероризмът се превръща в индустрия. Определени сили го използват, за да ни разединят и настроят едни срещу други – седмица след трагичните събития в Париж чуйте какво мисли Вели Караахмед - бивш имам от Смолянско, който е работил и като строител, за да препитава семейството си. Днес е експерт по исляма, но чистосърдечно признава, че понякога му се налага вечер да свали костюма и да отиде да работи на гарата като хамалин. Ще разберете още има ли симптоми на радикален ислям у нас, бездействат ли Главно мюфтийство и ДАНС по отношение превенцията на екстремизма...

Екипът на „Вяра и общество”  

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад