Църквата която отблъсква, а не привлича

Църквата която отблъсква, а не привлича
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Засужаваме гнева на Бог, а получаваме любов. Заслужаваме наказание, а получаваме прошка.” Специалният гост на предаването Филип Янси , християнски писател и журналист от САЩ разкрива своята философия . Ще разберете какво се случва с благовестието и защо неговото естество не е свързано с вина? Защо съвременният свят все по-трудно възприема Христос като убежище? Защо вярващите губят авторитет и влияние? Защо Църквите са се превърнали в нравствени организации и дали вместо да привличат хората ги отблъскват? Дали благодатта може да запълни бездната между християнската вяра и този свят? Ще се докоснете до откровенията в двете книги на Янси, втората от които съвсем отскоро е на книжния пазар – „Изумителна благодат” и „Чезнеща благодат”, от които ще разберем света от един неочакван ъгъл с много смирение, любов и откровеност.

Имат ли пресечни точки религията и тероризмът? Има ли тероризмът своя религия? Сериозни въпроси, които очакват отговор на предстоящата у нас международна конференция „Религия и тероризъм”. Нейните организатори са Славчо Велков, експерт по сигурността и борбата с тероризма и д-р Мохд Абуаси от Центъра за Близкоизточни изследвания. Двамата ще вдигнат завесата на предстоящето събитие и ще се опитат да ни дадат отговор на въпросите: Могат ли религиите да дадат адекватен отговор на тероризма? Може ли ислямът и християнството да си сътрудничат в борбата срещу религиозния екстремизъм и омразата? Можем ли да говорим за етно-религиозно ниво на сигурността? Защо в България се притесняват, когато се говори за държавен контрол над вероизповеданията и как стоят нещата в други страни? Ако има специален закон за държавен контрол над вероизповеданията чии интереси в крайна сметка ще бъдат защитени? Ще разберете и защо на този форум изрично не са поканени представители на Главното мюфтийство. Вижте и специален материал за проведената в университета Ал-Азхар в Кайро Световна конференция за мир, в която участваха Цариградския патриарх Вартоломей, коптския патиарх Тавардос ІІ и папа Франциск.

Безмълвни послания на Възкресението и вечния живот от преди 10 века – разказ за стенописите от Костницата на Бачковския манастир.

Екипът на „Вяра и общество”

Гледайте ни, очакваме Ви и тази събота – както обикновено от 17.00 часа!


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад