Вяра и общество - 1 февруари 2014

Вяра и общество - 1 февруари 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Хора, внимавайте на кого поверявате душите си!” – откровението на една потърпевша от зографския йеромонах Василий – тази събота във „Вяра и общество”.

     В този брой Ви предлагаме:

•    „Контактът с йеромонах Василий ме доведе до духовна катастрофа!” – изповедта на Татяна Филева, чийто духовен наставник дълги години е бил  йеромонах Василий от манастира „Св.Георги Зограф” в Света гора. Чуйте нейното откровение – за вярата й в Бога, за духовните ментета в расо и за православното сектанство, което дори не предполагаме, че съществува. Чуйте още какво казва и Мирослав Ангелов – брат на монахиня Възкресия от Калоферския манастир, която обвини йеромонах Василий в сексуално посегателство – кой принуждава монахинята да се отказва от думите си и защо тя мисли за самоубийство.

•    Каква ще е съдбата на игумена на Бачковския манастир епископ Борис? – мненията на някои от митрополитите

•    „Богат е не този, който има, а който раздава много” – специален гост на „Вяра и общество” новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

•    Срещата с Бога и предвестието на Неговото страдание – разказ за посланията на Сретение Господне в навечерието на празника    

Екипът на „Вяра и общество”