"Вяра и общество" - 29.11.2014: Има ли радикален ислям у нас?

Вяра и общество - 29.11.2014: Има ли радикален ислям у нас?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Джамията „Абу Бакр” в пазарджишкия квартал „Изток” се оказа собственост на Главно мюфтийство, а то не знае – във „Вяра и общество”

В този брой:

„Църковната” биография на новия председател на парламентарната комисия по култура и медии – архонт Слави Бинев.

Какво мисли мюсюлманската общност за случващото се в Пазарджик? Какъв е проблемът – религиозен, социален или политически? Единствено в предаването позицията на висшето ръководство на мюсюлманите в България. Чуйте какво казаха събеседниците на Горан Благоев – заместник главният мюфтия Бирали Бирали и политологът доц. Антоний Гълъбов, вещо лице по делото в Пазарджик срещу 13-те имами. Според Бирали „Главно Мюфтийство е религиозна организация с просветна дейност. Прекрачването на закона не е в неговите компетенции”. Според доц. Гълъбов процесите не са от религиозен, а от социален характер. Отправено е предизвикателство към ценностите, върху които е изградена Европа.

Право на отговор по телефона поиска Николай Панков, представител на мюфтийството на Недим Генджев. Според него Главното мюфтийство на Мустафа Хаджи покровителства нерагламентираните отношения с хора, които не проповядват правилния ислям. Панков заяви, че основният камък на джамията „Абу Бакр” в пазарджишкия квартал „Изток” е положен от Недим Генджев, но сега е собственост на Главното мюфтийство на Мустафа Хаджи.

Още по темата:

Ромите мюсюлмани в Пазарджик може да не симпатизират на ИДИЛ, а да действат на принципа „Не ме закачай, виж колко съм страшен!” – позицията на руският анализатор Михаил Крутихин.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад