Вяра и общество - 30 ноември 2013

Вяра и общество - 30 ноември 2013
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Младежи-социалисти ще окупират Богословския факултет – подробностите тази събота, във "Вяра и общество" от 15.00 часа

Младежи-социалисти ще окупират Богословския факултет докато не бъде отделен от държавния Софийски университет. Акцията е на Социалистическа партия "Български път" и е най-вече срещу активното участие на проф. Калин Янакиев и други преподаватели в "улични акции срещу законно избраното правителство на Република България". За да изложат позиции в студиото, събеседници на Горан Благоев ще бъдат проф. Ангел Димов – председател на Социалистическа партия "Български път", и преподавателят в СУ проф. Калин Янакиев. Ще чуем и мнението на гл.ас. Екатерина Дамянова - преподавател в Богословския факултет.

Във втората част на предаването търсим отговор на въпросите: Защо с касирането на изборите за Варненски митрополит Светият Синод върна горещата топка в полето на недоволните варненци? Какво очакват миряните от морската столица да се случи на повторно насрочените избори? Чува ли висшият клир миряните и има ли отчуждение между тях? Ще чуете позицията на свещениците от Варненска епархия Антон Нейчев и Георги Стоименов, както и от събеседниците в София - проф. Калин Янакиев и Пламен Сивов от Фондация "Покров Богородичен".

Вашите въпроси и мнения по темата може да заявите предварително чрез страницата ни във Фейсбук - "Вяра и общество", на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир, Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

Гледайте ни, очакваме Ви! Тази събота – по изключение от 15.00 часа.

Екипът на "Вяра и общество"

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад