"Не можем да направим света рай, но можем да не го превърнем в ад!”

Не можем да направим света рай, но можем да не го превърнем в ад!”
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

                 „Не можем да направим света рай, но можем да не го превърнем в ад!  – тази събота във „Вяра и общество"

В този брой ви предлагаме:

  • „В истинската християнска любов страх няма!” – разговор за предизвикателствата пред съвременния християнин, свързани с най-актуалната тема за Стария континент – кризата с бежанците. и становището на Св. Синод. Гости в студиото са протойерей д-р Добромир Димитров, преподавател по канонично право и пастирска психология в Богословския факултет на Великотърновския университет и специализант в Оксфорд, и Кристер Деландер - от Швеция, представител пред ООН на Европейската баптиска федерация, която тази седмица провежда в София  своята годишна среща под надслова: „Обичай странника”.  За Кристер ДеландерЦърквата освен духовна, има и социална мисия. Когато обичаш чужденеца, обогатяваш себе си”. Според отец Добромир Ние трябва да спрем унищожаването и на християните, и на мюсюлманите. Много българи приемат християнството като идеология, а това е опасно. В чужденеца също трябва да виждаме образа на Бога”.
  • „Ако си дал” – репортаж за благотворителната инициатива на столичанина Стефан Чолаков, която набира популярност в страната. Той е поставил хладилник пред заведението си, в който да се събират хранителни продукти за бедни и социално слаби.
  •     „Селището с име на античен храм” – как кръглото светилище, съградено в чест на богинята майка Кибела дава античното име на днешен Костинброд, каква роля играе то в раннохристиянската история  на Сердика (дн. София), кои са първите сердикийски епископи и защо св. Йоан вероятно най-напред е бил аскет-лечител в Софийско, а едва по-късно се оттегля в Рила. Доц. Веселина Вачкова отговаря на тези въпроси, представяйки най-новата си книга „Скретиска – един път, един храм, един дворец и десет века история”.
  • Под закрилата на Божията майка – видеоразказ за храма в прочутия константитополски район Влахерна (дн. Истанбул), който дава началото на почитта към Покрова на Пресвета Богородица.

Екипът на „Вяра и общество”

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад