За земното родословие на Христос – в този брой на „Вяра и общество”

За земното родословие на Христос – в този брой на „Вяра и общество”
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За земното родословие на Христос – за родителите, които минават през изпитанията на бездетността, а после техните деца стават избранници Божии. На празника на Света Анна разговаряме за земното родословие на Сина Божий, за неговите баба и дядо, за това защо често великите личности в Библията и Евангелието са дар от Бога на семейства, които дълго време са били бездетни.

За писателя Теодора Димова «при Йоаким и Анна се събира скръб, огорчения, печал, които накрая се възнаграждават с раждането на месия, чрез когото после става спасението на целия човешки род."

Всеки живот следва да е подчинен на Бог – смята преподавателят в Богословския факултет на СУ доц. д-р Екатерина Дамянова – независимо дали си семеен или не. Това е личен избор. Бог винаги дава отговор, единият път като възнаграждава изпитанието на бездетните, но в същото време той наказва онези, които са им се присмивали и злословили за тях.

В този брой ви предлагаме още:

"В Македония през вековете се запазва една българска църква” – втора част от разговора със свещеник Борис Дрангов, внук на полк. Борис Дрангов и син на Кирил Дрангов, член на ЦК на ВМРО. Разберете защо според него „днес няма нищо неестествено БПЦ да признае самостоятелността на Охридската архиепископия."

Чуйте спомените на отец Дрангов за детството, пътя му към вярата, тихия протест на православните по време на социализма и мнението му за агентите на ДС в расо и защо днес той споделя: „Трудно беше, но никога не съм се отказал от това, че съм син и внук на двама Дранговци."

12 години „Вяра и общество” – вярата през нашия поглед върху изминалите години. „Божията майка сама си зове хората!” – припомняме ви разказа за чудесата на иконата Св. Богородица Скоропослушница от Ресиловския манастир, заснет първоначално преди дванайсет години и допълнен десет години по-късно.

Всеки брой на предаването може да проследите и чрез неговите повторения: по БНТ1 - в неделя от 4.50 ч. и петък от 15.00 ч. и по БНТ Свят в неделя от 11.00 ч. и понеделникот 4.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад