Забравеният ден на майката

Забравеният ден на майката
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Благовещение е смирен църковен празник, с който започва човешкото спасение.”– тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

„Забравеният празник на майката, отвъд човешкия акт и като утеха на жените” – ще разберете каква според християнството е осъзнатата роля на наследничество на Божията майка, защо празникът трябва да бъде смирен, без излишества и лукс, без пошли светски окраски и най-вече защо този празник всеки трябва да го приеме в сърцето си, а не да бъде налаган отвън. Горан Благоев разговораря с писателя Емилия Дворянова и журналиста от БНР Анна-Мария Кръстева.

Чудеса на вярата – Как един мюсюлманин от Иран стана християнин в България? Кой му помогна? Защо една малка християнска обжност помага на нуждаещите се, без разлика от тяхната вяра и етнос. Вижте един вълнуващ разказ за дейността на Социално-просветния център на Първа Евангелска баптистка църква в София.

Религия, която убива... – за нишите и пътищата на сектанската инвазия разговор с автора на едно от най-задълбочените изследвания за сектите, които погубват душите проф. Александър Дворкин и Пламен Сивов от Фондация „Покров Богородичен”. Ще разберете дали книгата не е закъсняла, дали проповедниците на сектански учения не са пуснали вече дълбоки корени в живота ни, дали техният успех не е резултат от неизчерпаемите нужди от религиозно чувство, което в определени случаи се замества с нечистата храна от сектански внушения. Ще си обясните още защо в крайна сметка последователите на сектите са жертви, защо губят душата си и как Църквата може да противостои и най-важното дали го прави успешно и защо резултатите са плачевни. Има ли разлика между един сектантски лидер и православен свещеник, които се държи като „гуру”?

„Колкото е възможно, правете добро” – посланията на св. Йоан Лествичник в навечерието на четвъртата неделя от Великия пост”.

Гледайте ни тази събота. Започваме точно в 17.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад