Защитава ли Европа традиционното семейство?

Защитава ли Европа традиционното семейство?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БПЦ подкрепи, но не разгласи инициативата Мама, татко и деца” сред вярващите. Ще научите какви са изводите от проведената кампания, успяха ли християнските общности в България все пак да подкрепят европейската гражданска инициатива в защита на традиционното семейство. Ще приеме ли Европейската комисия всяка страна самостоятелно и според националните си разбирания да решава съдбата на законодателството в тази област?

Гостите на Горан Благоев - Михаела Джоргова, председател на българската секция „Мама, татко и деца”, и Емил Николов, доброволец в кампанията, освен на интересните въпроси ще дадат отговор и на това как всяка страна е реагирала в кампанията. Ще научите защо Полша е най-активна и защо Швеция и Ирландия са най-пасивните. Ще разберете и за още един фокус на кампанията - създаването на движения и организации в защита на традиционното семейство и класическия брак в рамките на Европейския съюз.

„Семейството е благословено. Ако има здрави семейства, ще имаме здрава Църква и здраво общество”, казаха нашите събеседници.

Вярата се разпространява чрез слушане” – за необходимостта от споделяне между читателите и авторите на произведения, вдъхновени от християнството. Вижте репортаж от второто издание наПасхални четения”, организирани от Столична библиотека и нашето предаване, с участието на Теодора Димова, Александър Урумов и Пламен Сивов.

БПЦ не може да обгрижи и задържи хората, влезли веднъж в Църквата, и те си отиват”, каза специалният гост на предаването - богословът Валентин Кожухаров, който преподава в Лондон и е автор на четири книги. Ще разберете защо свободомислието на хората им дава усещането, че Църквата не е единственото мерило за истината, защо днес тя не може да следва в пълнота мисията, завещана ни от Иисус Христос и защо предметът „Религия” в българските училища не може да замести неделните училища към храмовете. Ще узнаете още защо познавателният процес в училище е далеч от веровия процес в храма, защо християнската вяра днес не е завещаната от апостолите и какви са опитите за промяна в ценностната система на Църквата - как може да се внушава, че един порок е добродетел и се нарича "истина и правда". Ще научите всъщност каква е отговорността и мисията на Църквата в наши дни.

Съмнение, от което тържествува вяратав навечерие на Томина неделя Ви разказваме на кого от апостолите и на кое евангелско събитие е посветена първата неделя след Възкресение Христово.

Екипът на „Вяра и общество”


Гледайте „Вяра и общество” всяка събота от 17.00 часа по БНТ1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад