Защо няма християни в най-старите християнски земи

Защо няма християни в най-старите християнски земи
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Християните в Близкия изток са заложници на политически игри и ислямистки режими – тази събота във  „Вяра и общество”

В този брой на предаването ви предлагаме:

  • За първи път от пет века насам светът може да види оригиналната каменна плоча, върху която три дни е лежал мъртвия Иисус Христос преди да възкръсне
  • Защо политически коректната Европа си затваря очите пред геноцида на християните? Какво донесе «арабската пролет» на християните в Близкия изток и Северна Африка? Какво е мястото на религията в тези революции? Защо общества в които допреди революцията мирно съжителстваха християни и мюсюлмани, днес господства геноцидът над друговерците? Има ли план за дехристиянизирането на Близкия Изток и Северна Африка? Защо Западът мълчи? Защо едва сега някои европейски държавници, като унгарският премиер Виктор Орбан, се сетиха да създават организации за защита на християните от Близкия Изток? Чуйте разгорещената дискусия по темата в която участваха инж. Дахер Дахер (потомък на православен род от Сирия) , журналиста Нидал Хлайф (мюсюлманин от Сирия) и пастор Татеос Нигохосян – всички те от личен опит говорят за избиването на християните в Близкия Изток и дехристиянизацията на този район.
  • „Света Петка ми каза да потърся помощ от българския народ!“ – вълнуващ разказ за ентусиазма на двама наши сънародници от някогашните Западни български покрайнини да възстановяват храмове с помощта на България.
  • „Не прелюбодействай!” – разговор с пастор Теодор Опренов за Седмата Божия заповед, който напомня, че целта й е да се опази светостта на брака.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад