Да излезеш от тинята с помощта на Бог!

В предаването
Всички броеве

В това издание на предаването за новия сезон Ви предлагаме една среща на различни християнски традиции:

В хармония с Божието творение – екипът ни ще ви заведе до скита Милопотам на Атон, за да ви разкаже неговата необикновена история и да ви срещне с необикновения му обитател – монах Епифаний. Сред чудния светогорски пейзаж, който събира на едно място цялото творение – планина, море и гора, скали и дървета - звучат откровения за това какви хора стават монаси, каква е връзката на скита с българските земи и ни се открехва завесата на... светогорската кухня. Репортажът е заснет със съдействието на архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир.

Да преобразиш живота си и музиката в името на Бог” – необикновената история на най-известната в щата Арканзас (САЩ) рок група за... християнски песни – „Recycled”. Нейните членове, които наскоро гостуваха у нас, са изнасяли концерти в САЩ в затвори, сиропиталища и църковни събрания. Музиката им е в стил блус и рок, заемат световно известни парчета и ги „рециклират”, заменяйки текста с християнско послание. ”Ние живеем едно благословено пътуване с музика към Господ. Когато хората виждат, че вярата в Христос променя твоя живот, това вдъхва надежда... Когато човек чете Библията, започва да търси на картата други места, за да разпространява любовта, пропита в тази книга. Ние го правим с музика. Така намерихме България и вече сме влюбени в нея” – казват музикантите от „Recycled”. Чуйте още от откровенията на Карл Ротен, Джо Глас, Стан Крадок и Рики Сърси пред Горан Благоев. Научете и каква е роднинската връзка на единия от тях с Елвис Пресли и дали той е имал отношение към християнството?

Христовата жертва, Евхаристията и Църквата” – най-новата книга на проф. Калин Янакиев. Ще разберете какво е провокирало автора да напише това свое изследване, влиза ли с някого в задочен спор и с кого? И защо в крайна сметка истинските християни винаги са били онези, които на светата литургия приемат тялото и кръвта Христови. Очаквайте и отговор на въпроса дали християнското причастие не е далечен отглас от тотемизма. Чуйте и аргументацията му, защо „Евхаристията е самата Църква – благодарствено събрание. Чрез причастието ние честваме радостта и благодарността си към изкупителната жертва на Спасителя!”

Закрилата на Майката. В навечерието на 1 октомври – Покров на Пресвета Богородица – ви отвеждаме до мястото, където се случва чудото, вдъхновило този празник.

Екипът на „Вяра и общество”

Всеки брой на предаването може да проследите и чрез неговите повторения: в неделя от 4:50 ч. и петък от 15:00 ч. по БНТ1 и в неделя от 11:00 ч. и понеделник от 4:00 ч. по БНТ Свят.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад