Историческа или митологична личност е Иисус Христос?

Историческа или митологична личност е Иисус Христос?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Няма друг начин човек да бъде спасен, ако Бог не заеме мястото му!”  –  на Бъдни вечер във „Вяра и общество”.

В празничния и последен за годината брой на предаването ви предлагаме:

„Обожествяването на Христос има морален и метафизичен смисъл” – разговор за безспорните доказателства, че свръхестественото зачатие и раждането на Сина Божий не е нито измислица, нито приказка; за разликата между раждането на архетипните аграрни божества и раждането на Богомладенеца; за това как в постмодерните времена свръхестественото добива други измерения и често граничи с невежеството... Чуйте размислите на събеседниците на Горан Благоев - архиепископ Христо Писаров (Вселенска църква на Христос) и пастор Теодор Опренов (Първа баптистка църква).

Ще видите още:

Една рождественска история, станала пет века след раждането на Сина Божий – разказана в рисунки от десетгодишната Василия  Елезова. Как един подиграван за неграмотността си праведник възхвали Богомладенеца в Константинополската църква „Св. София” и стана прочут химнописец?!

Радостта от Рождество, въпреки бедността – едно словесно пътешестие сред християните в Мексико, Индия и Етиопия, чрез разказа в първо лице на културния антрополог д-р Надежда Савова – Григорова. За бедността и ежедневната борба за оцеляване, която ги прави много често благодарни, нерядко щастливи, но винаги с вяра в Бога. За паралелите на празника там и нашето усещане за него тук и за подмяната му в съвременното общество.  „Бог не е в центъра на празника, защото днес във всичко сме изместили центъра на Живота!”

Екипът на „Вяра и общество” Ви пожелава светлината на Рождество Христово да Ви озарява и през новата 2017 г.!

Първата ни среща през настъпващата година е на 7 януари (Ивановден).

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад