Ивайло Борисов, богослов: Който пее на Бога, два пъти се моли

В предаването
Всички броеве
  • Владетелят, който донесе духовния триумф на България – памет за св. цар Борис-Михаил Покръстител в деня на неговото успение.
  • Любовта, която надмогва дори смърта – за тихите жени мироносици, с голямо любящо сърце, което устоява на страха, заплахите, и остават верни на своя Бог, дори когато това е опасно. В навечерието на Неделя на жените мироносициГоран Благоев разговаря с художника и православен богослов Юлия Станкова и с Надя Стойкова, преподавател, член на Българска Божия църква. По време на предаването ще ви предложим и вернисаж с творби на Ю.Станкова, вдъхновени от евангелския разказ за жените-мироносици.
  • Обител, която пази предание за български цар– в рубриката ни «Светините» ще ви заведем до манастирът «Св. 40 мъченици» край трънското село Лева река.
  • «Селенията на църковната музика» - книга на богослова и псалт Ивайло Борисов. За очарованието и вдъхновението на музиката, когато те докосва в църковния храм, за изживяването да я изпълняваш в дома на Бога, за това кое е по-силно – словото или музиката в общуването ни със Създателия и за това дали самият Христос е пеел...

Този брой на предаването се излъчва на запис, така че няма да има възможност да отговорим на вашите въпроси или да цитираме вашите мнения.

Очакваме ви, както обикновено по БНТ 1, и тази събота, 2 май от 14.00 ч.!

Екипът на «Вяра и общество»

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад