Вяра и общество - 18 октомври 2014

Вяра и общество - 18 октомври 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Източните култове печелят от лицемерието на клира – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой:

Искрен израз на християнството или пиар е призивът на Патриарха желаещите да го почетат за рождения му ден да направят дарение на нуждаещите се? Защо този призив стана новина и защо предизвика толкова негативни коментари в интернет? Толкова ли сме обръгнали към искрените послания, че и това не можахме да разчетем? Защо не вярваме на искрените намерения на Патриарха? „Църковните деятели са заобиколени с лукс и разкош – това стои в основата на недоверието към тях“, коментира Владислав Апостолов от в-к „Труд” призива на патриарх Неофит по случай рождения си ден. Според Пламен Сивов от фондация „Покров Богородичен” „тънката разлика между пиар и милосърдие минава през смирението и любовта към ближния“.

Ще видите още:

Източното учение за кармата е легализирана несправедливостразговор с Клаус Кенет, автор на нашумялата у нас книга „Два милиона километра в търсене на любовта”. Личната изповед на автора: как един католик става мюсюлманин, после будист и накрая – православен и защо съвременният свят превърна в панацея източните култове?!

Храмът, с който следосвобожденска София почита небесния закрилник на българите – неизвестни факти от 110- годишната история на църквата на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Вълнуващ разказ за перипетиите, през които минава храмът, съхранил икони и стенописи на Ив. Мърквичка, А. Митов, Н. Ростовцев.

Довършването на зографията в българския параклис на Антарктида трябва да стане национална кауза – призивът на художничката Ганка Павлова, която за съвсем краткия си престой в българската полярна база – едва един месец – не успя да изпише всички икони и трябва отново да замине за Антарктида, за да довърши работата си по украсата на параклиса.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад