Празникът, който разделя същественото от несъщественото

Празникът, който разделя същественото от несъщественото
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В този брой ви предлагаме:

„Способност, която все повече губим – да отделяме важното от маловажното.” В навечерието на празника Вход Господен в Йерусалим със специалния гост на 450-то издание на „Вяра и общество” -Тивериополския епископ Тихон, ще научите защо който не вярва в Бог, не може да прави добро; защо безбожието не може да бъде алтернатива; защо разочарованието е особен вид егоизъм и защо любовта винаги се дарява; защо Българската църква,повече от 50 години, страда от тежка персонална анемия? Ще узнаете защо „народът Божия” понякога е като гражданското общество – всички знаем, че го има, само дето никой не го е виждал.

„Радост за всички християни” – специален репортаж за възстановяването на параклиса на Божи гроб след 9 месеца реставрация.

Песах, еврейският празник на освобождението – чуйте разказа на Йосеф Саламон, главен равин за България на еврейската организация „Хабад - Любавич”. Пред зрителите на „Вяра и общество” той демонстрира традицията на празничната вечер, ще научите защо жената символизира душата на човека, както и това, че всъщност общият брой на заповедите е 613, но в крайна сметка те се обобщават в познатите ни 10 Божи заповеди; ще узнаете също по какво се различават християнският и еврейският календар и защо празникът Песах е винаги през пролетта?

Екипът на „Вяра и общество

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад