За любовта и романтиката при светите мъже

За любовта и романтиката при светите мъже
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

«Няма как Истината да бъде богоборчество» – тази събота във „Вяра и общество”

В поредния брой на предаването, очаквайте:

„Тъжно е, че юбилеят на екзарх Антим не е общонационално достояние” – за началото на честванията на 200 годишнината от рождението на първия ни духовен глава в ново време – разговор с Белоградчишкия епископ Поликарп. Чуйте мотивите му защо „канонизацията за светец на Антим I ще стане факт.” Ще видите как с литийно шествие, панихида и много цветя неговите съграждани и Видинска епархия отбелязаха кръглата годишнина на този достоен строител на съвременна България, открекъл се от спокойния живот и келепира – и може би за това забравен от днешните политици. Вижте също и каква реликва, свързана с екзарх Антим бе показана в студиото.

Когато документите говорят, безпочвените упреци следва да бъдат прекратенидокументален отговор на доц. Лизбет Любенова, относно обвиненията срещу нея за неверно изнесени факти около личността на Серафим Соболев и връзката му с руската емигрантка Варвара Зизикина.

„Няма как истината да бъде богоборчество.”за романтиката и интимността в живота на светите мъже след разкритията около интимния живот на Серафим Соболев, както и интригуващия филм на ВВС за неизвестната кореспонденция на канонизирания за светец папа Йоан Павел II с известна американска философка. „Ако в един човек има нещо, което може да бъде полезно за останалите, за Бог, това е основното за канонизацията, а не непогрешимостта.”сподели членът на синодалната комисия по канонизацията на Серафим (Соболев) доц. Мариян Стоядинов и допълни: „Истината, обаче не може да бъде богоборчество. Ако това някой го мисли, означава, че не разбира светостта.” За архиепископ Христо Писаров от Вселенската съборна църква на Христос „Плътската любов не е грях. Брачното ложе е чисто. Динамиката на живота развива разбиранията ни какво трябва да прави един свещеник.”

Екипът на „Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад