За предизвикателствата пред съвременния ислям и за посланията на Великия пост

За предизвикателствата пред съвременния ислям и за посланията на Великия пост
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Да четем Корана със собствени очи” – тази събота във „Вяра и общество”

В поредния брой на предаването, очаквайте:

„Държавата не е алтернатива на религията” – специален гост на предаването проф. Мохамед Шахрур, съвременен арабски интелектуалец, смятан за един от най-ярките реформатори на днешното време в исляма.

„В основата  на всички човешки ценности стои религията, а религията започва тогава, когато завършва законът.” Защо трябва и възможно ли е да се реформира ислямът?  Защо трябва да се преработи тълкуването на Корана в светлината на съвременното критично мислене? Защо проф. Шахрур търси изход от една криза, която той тълкува като морална и интелектуална? Чуйте откровенията на човека, чиито тези са толкова дръзки, че някои го смятат за по-опасен от Салман Рушди.

„С помощта на БНТ, вашето предаване и Бог свише параклисът в Антарктида е финализиран.” Чуйте разказа и благодарността на зографката Ганка Павлова в нашето студио. „Можем да се похвалим с един резултат, за който не съм и мечтала след шест години усилия, подкрепа от обикновени хора и преодоляване на всевъзможни трудности от човешко и природно естество.”

По стъпките на Христос – за смисъла на Великия пост, за молитвите и песнопенията, които дават сила на вярващите – един вдъхновяващ разказ на богослова Никола Антонов и свещеник Александър Лашков.

Екипът на „Вяра и общество”

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад