Защо християнството отрича астрологията?

Защо християнството отрича астрологията?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Астрологията изключва присъствието на Бог – тази събота във „Вяра и общество”

В първия ни за годината брой ще видите:

„Утринната звезда, която възвести новия ден” – разказ за Свети Йоан Кръстител и епохата му в деня на неговия празник.

Астрологията освобождава човека от отговорност, тя е духовно ГМО – един разговор в началото на годината, провокиран от лавината астрологични прогнози за новата 2017-а, които предричат определени събития въз основа единствено на взаимното разположение на планетите и звездите като астрономически обекти. Ще чуете какво отговарят събеседниците на Горан Благоев - богослова доц. Екатерина Дамянова и астрофизика доц. Тодор Велчев, на въпроса защо христитиянството отрича астрологията, при все че раждането на Спасителя е свързано и с една звезда и нейните откриватели?

От разговора ще научите също защо астрологията не е наука и ни връща към времената на езичеството, защо в наши дни тя е все по-популярна и защо може да се определи като съвременен тип невежество, облечено в наукоподобни дрехи, както и защо тя е напълно несъвместима с християнството, което обаче си взаимодейства с астрономията – и в строго научен, и в богословски план.

„Пастир, който никога не говореше за себе си...” – памет за последния български митрополит на Самоков – Доситей, 180 години след неговото рождение.

Монахът, който не обичаше да бъде хвален – за харизмата на този съвременен български духовник разказва книгата „Срещи със стареца Назарий”, в която са събрани спомените на неговите духовни чеда. Представя я един от тях - съставителят Велизар Пейков.

Очакваме вашите разкази за духовника, когото бихте нарекли „добрия пастир” на страницата на предаването във facebook: Вяра и общество.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад