Детска Евровизия 2016

„Децата на България са супер” – 11 юни /ФИНАЛ/

Лидия Ганева от Пловдив е българският представител в Детската Евровизия 2016, която ще се проведе в Малта. Лидия победи на финала на националната селекция „Децата на България са супер”, който се излъчи на живо по БНТ1.

На второ място е Димитрина Германова от Добрич, а на трето – Преслава Петрова от Търговище. На четвърто място се класираха „Бон-Бон“. Пета остана Симона Кръстева от София.

Петимата финалисти – Преслава Петрова, Димитрина Германова, Лидия Ганева, вокална група „Бон-Бон” и Симона Кръстева, представиха по две песни по техен избор, като едната бе българска.

Известният телевизионен режисьор Гордън Бонело бе част от журито на националната селекция „Децата на България са супер”. Той заедно с познатите вече членове на журито – Владимир Ампов-Графа, Теди Кацарова, Нора Караиванова, ВенЗи и Борислав Миланов – определиха кой ще представя България на Детската Евровизия.

Зрителите също се включиха в определянето на новия български представител в Детската Евровизия 2016. Това стана чрез изпращане на SMS на специално обявен номер по време на финалното шоу.

На финала на конкурса „Децата на България са супер“ Лидия изпя песента на Майкъл Джексън „Who’s Loving You“ и вечната „Рапсодия“ на Роберта, с която грабна сърцата на зрителите.

Лидия Ганева е на 10 години от гр. Пловдив. Тя расте в буквалния смисъл зад кулисите на големите сцени. Майка й е народна певица, а баща й – професионален танцьор в ансамбъл „Тракия”. Освен любов към музиката, тя наследява от родителите си и страстта към дългите пътувания.

„Децата на България са супер” – 8 юни

На 8 юни приключи полуфиналният етап на телевизионното риалити “Децата на България са супер” – националната селекция за избор на български представител в Детската Евровизия 2016. След като на живо в

ефира на Българската национална телевизия всички 11 участници изпълниха песен по свой избор и на английски език професионалното жури допусна до големия финал петима изпълнители.

Ето кого ще видим на финала:

 1. Преслава Петрова, гр. Търговище
 2. Димитрина Германова, гр. Добрич
 3. Бон-Бон, гр. София
 4. Лидия Ганева, гр. Пловдив
 5. Симона Кръстева, гр. София

„Децата на България са супер” – 2 юни

14 индивидуални изпълнители и една вокална формация влязоха в оспорвана битка за място в престижния песенен конкурс, като изпълниха песен на български език. Две от момичетата получиха равен брой точки и така вместо 10, в следващия етап на музикалната надпревара продължават 11 участници.

Ето кого ще видим на полуфинала в сряда – 8 юни:

 1. Елеонора Димитрова, гр.Търговище
 2. Валентина Кунчева, гр.София
 3. Валентина Никова, гр.Пловдив
 4. Гергана Тодорова, гр.Стара Загора
 5. Лидия Ганева, гр.Пловдив
 6. Елеонора Иванова, гр.Пловдив
 7. Ния Крушева, гр.Варна
 8. Преслава Петрова, гр.Търговище
 9. Бон-Бон (Далия, Никол, Кристиян, Рая Тучева, Рая Христова и Сара)
 10. Димитрина Германова, гр.Добрич
 11. Симона Кръстева, гр.София

Регламент и документи

Регламент и документи за кандидатстване за селекция на българския участник в Конкурса за детска песен на Евровизия 2016 „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ СА СУПЕР”.

Българската национална телевизия обявява старта на Националната селекция за избор на български представител в Детската Евровизия 2016!

В конкурса могат да участват солисти и групи до 6 участника на възраст от 9 до 14 години.

За предварително прослушване кандидатите трябва да изпратят професионален запис на една българска песен изпята от тях на български език и на още една песен по свой избор.

Допуснатите до втория етап на селекцията ще се състезават на живо в телевизионното риалити „Децата на България са супер” в ефира на Българската национална телевизия през месец юни. Шоуто стартира на 1-ви юни по БНТ1.

Във финалното шоу на 11 юни България ще избере своя представител на Детската Евровизия, която ще се състои през месец ноември в Ла Валета – Малта!

Крайният срок за изпращане на записи и документи е 10 май 2016 г. До 16.00 часа.

Кампании Виж повече