Обществен съвет на БНТ

Борислав Велков - председател на ОС на БНТ

Борислав Велков е председател на Съвета на директорите в Национален дворец на културата от 2017 година.

В периода май-август 2017 година е част от екипа на Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС като Председател на националната експертна работна група по организация и подготовка. През 2015 – 2016 г. Борислав Велков е бил консултант в МС и наблюдател на междуведомствената работна група по подготовка на Българското председателство.

Активно се занимава с изграждане, професионалното управление и развитие на културна, развлекателна и спортна инфраструктура на територията на цялата страна. Председател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на развлекателна и спортна инфраструктура. Участва активно с експертна помощ в изграждането и управлението на „Арена-Русе“, „Арена-Бургас“, „Арена Колодрум-Пловдив“, както и в множество проекти, свързани със създаване на стратегии в тази сфера, организация и провеждане на най-мащабните локални и международни развлекателни, културни и спортни събития в страната. От 2011 до края на 2013 г. е част от управленския екип на „Арена Армеец“ - София.

Началото на професионалната му кариера е свързано с различни проекти в областта на маркетинга, рекламата и алтернативните медии. Бил член и на УС на Българското одит бюро по тиражите. Специализира в Европейския институт за стратегическо и оперативно управление на зали в Лондон и Франкфурт, културен мениджмънт във Виенския държавен университет, преминава и множество специализации и практически курсове в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин и др.


 

Д-р Мартин Захариев - заместник-председател на ОС на БНТ

Мартин Захариев е изпълнителен директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“. През 2017 г., заедно с Министерство на туризма, инициира и създава Българския туристически и информационен център в Шанхай, Китай. Член е на борда на директорите на „Евротръст Технолъджис“ АД – доставчик на удостоверителни услуги и председател на борда на директорите на „Егоист“ АД.

В последните 25 години работи в областта на медиите и телекомуникациите като журналист, редактор, радио и телевизионен водещ и продуцент, дългогодишен издател на списания и предприемач в различни медиини и технологични проекти. От 2018 година Мартин Захариев е доктор професинално направление "Обществени комуникации и информационни науки", Университет по библиотекознание и информационни технологии.

Работил е в държавната администрация като главен секретар на държавната комисия по далекосъобщения между 1999-2001. Избран е за депутат в 42-то Народно събрание и е член на комисията по култура и медии и на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. В 43-то Народно събрание е съветник към същите две комисии.

През различини периоди е член на Съюза на издателите, Асоциацията на рекламните агенции и член на управителните съвети на Асоциацията на радио и телевизионните оператори – АБРО, Асоциацията на телевизионните продуценти – АТП. Завършил е право в юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирал медиен мениджмънт в САЩ и Англия.
Борислав Геронтиев

Борислав Геронтиев е български писател, поет и публицист.

Завършва българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Творческият си път започва като журналист във в. "Шуменска заря". През 1969 г. става редактор в националното радио. Развитието му продължава във в. "Студентска трибуна", където преминава през постовете завеждащ-отдел, заместник-главен и главен редактор от 1970 до 1978 г. В продължение на дванайсет години е и зам.-главен и главен редактор на младежкия вестник за литература и изкуство "Пулс". През 1990 г. той става директор на програма "Христо Ботев" в БНР.

Борислав Геронтиев започва работа в БНТ през 1995 г. като ръководител на направления "Програми", "Фолклор" и "Култура". Бил е Програмен директор на БНТ (2004-2008). Два пъти е изпълнявал длъжността генерален директор на БНТ.

Изпълнителен директор на Националния фонд "Култура" към Министерството на културата.

Носител е на редица награди за поезия и литература: Наградата за поезия на Съюза на българските писали за книгата "Спомен за вино" – 1981 г.; Наградата на ЦК на ДКМС за книгата "Камбани бият" – 1983 г.; Наградата на Съюза на българските журналисти за книгата "Кабинет на десетия етаж"; Националната награда за поезия "Никола Фурнаджиев" – 2012 г.; Националната награда за лирика "Иван Пейчев" – 2015 г.
Ваня Гешева

Ваня Гешева е състезателка по гребане в дисциплината каяк. Тя е единственият спортист в историята на България, който печели златен, сребърен и бронзов медал от една Олимпиад.

По време на летните олимпийски игри в Сеул през 1988 година става олимпийска шампионка на едноместен каяк и печели сребърен медал на каяк К-2 и бронзов на каяк К-4. Вицешампион е и от Летните олимпийски игри в Москва през 1980 година в дисциплината едноместен каяк. Печели златен медал на Световното първенство в Монреал през 1986 година и сребърен от по Световното първенство в Тампере през 1983 година.

След приключване на спортната си кариера работи в системата на МВР. В момента е председател на Българската асоциация на спортистите олимпийци (БАСО) и член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет (БОК). Председател е на Спортен клуб по кану-каяк „Левски“ и член на управителния съвет на Българската федерация по кану-каяк (БФКК). Завършила е с магистърска степен НСА „Васил Левски“.Иван Стамболов – Сула

Иван Стамболов – Сула е известен български публицист и анализатор.

Издател на едно от първите списания след 1989 „Авалон“. Сценарист и продуцент в БНТ, БНР и Дарик. Собственик на частен консултантски бизнес и специалист по политически и корпоративен PR. Член на редакционния съвет на Conservative quarterly, създател на „Петте кьошета“.

Носител на големите награди на „БГ Сайт“ и Българската WEB асоциация за сайта си SULLA.BG – „Ъплоуднати постинги за делитване“. Редовен политически коментатор в централния печат. Автор на няколко книги.

Завършил е филология със специалност теория на литературата – класически и нов роман, риторика на сатирата.
Доц. Харалан Александров

Харалан Александров е антрополог, организационен консултант и анализатор на обществените процеси. Изучава проблемите на идентичността, самоорганизацията на човешките групи и общности и лидерството в тях, социалното развитие и културната промяна.

Автор е на научни публикации в различни области. Първата му докторска дисертация е теренно изследване върху културната идентичност, а втората – изследване в хода на действието (action research) върху организационната промяна и лидерството в български условия.

Доцент е в Нов Български Университет и е член на Български Институт за отношения между хората. Консултира организации и проекти в областта на образованието, местното развитие и грижите за деца.

 

 


 

*}
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад