Генерален директор

Емил Кошлуков

Генерален директор на БНТ и председател на УС на БНТ

 

Емил Кошлуков е роден през 1965 г. в гр. Пазарджик. Завършва средното си образование в Английската гимназия в гр. Пловдив. Докато отбива военната си служба, той е осъден за антидържавна пропаганда на 6 години лишаване от свобода и изтърпява присъда като политически затворник в Старозагорския затвор.

През 1989 г. излиза от затвора и започва отново активна дейност срещу комунистическия режим. Става председател на Федерацията на независимите студентски дружества (ФНСД). Учредител е на Съюза на демократичните сили (СДС) – първата политическа сила, опозиция на Българската комунистическа партия.

През 1991 г. Емил Кошлуков печели стипендия от фондация „Отворено общество“, след което завършва висшето си образование в Калифорнийския университет (Санта Барбара), специалност „Политически науки“.

В края на 90-те години на миналия век Кошлуков създава една от първите неправителствени организации, печелеща проекти с наши и чужди донори в сферата на гражданския контрол и мониторинга върху изпълнителната и законодателната власт.

През 2001 г. Емил Кошлуков ръководи предизборния щаб на Негово Величество Симеон Втори, който през лятото на същата година е избран за министър-председател на Р България.

В периода 2001-2005 г. Кошлуков е депутат в 39-ото Народно събрание и председател на политическа партия „Новото време“.

През 2005-2009 г. е водещ и продуцент на предаването „Таралеж“ в телевизия „Евроком“.

През 2010-2014 г. Емил Кошлуков създава и управлява продуцентската компания „Ноу Фрейм Медиа“. За това време „Ноу Фрейм“ заема първо място по брой създадени продукции за българския тв пазар, като фирмата работи едновременно с четирите големи национални телевизии – БНТ, БТВ, Нова ТВ, ТВ7.

„Ноу Фрейм“ продуцира предавания и формати във всички телевизионни жанрове – публицистика, спорт, политейнмънт, социална тематика, лайфстайл, реалити шоу.

От 2010 г. до 2014 г. Кошлуков е автор и водещ на „Факторът“ („Уикенд с...) по ТВ7. Това е първото публицистично предаване в сутрешния пояс на ефира през уикенда.

От 2015 г. до 2017 г. Емил Кошлуков работи като водещ в Канал 3 и консултант по различни медийни проекти.

От декември 2017 г. до април 2019 г. той е програмен директор на БНТ 1 – основният канал на българската обществена телевизия. От януари 2018 г. е водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ по БНТ 1.

Носител е на голямата награда от конкурса за телевизионна журналистика „Св. Влас“.

 

За контакти:
Българска Национална Телевизия
1504 София
ул. „Сан-Стефано“ 29
тел.: 02 9444999
тел.: 02 814 22 14


 

Василена Матакева - член на УС

Василена Матакева е дипломиран магистър по спортна психология, в момента е докторант в катедра "Психология и педагогика" в Националната спортна академия. Работи в БНТ от 1992 г., водеща на спортни предавания и новини, автор на телевизионни филми. Има опит в радиожурналистиката.

През 2005 г., е пресаташе на БОК и участва в подготовката на кандидатурата на София за домакин на Олимпийски игри. Член е на медийната комисия на Българския Олимпийски комитет. От 2009 г. е преподавател в магистърската програма по спортна журналистика в НСА.Антон Андонов - член на УС

Антон Андонов има близо 15-годишен опит в областта на медиите. Автор е на редица публикации за български и чуждестранни списания. Повече от 10 години работи като сценарист и редактор в редица български и лицензни телевизионни формати в трите национални телевизии. Има участие в престижни международни проекти. От 2012 г. става част от екипа на предаването „Събуди се“, излъчвано по Нова телевизия и един от неговите водещи.

През 2015 работи в проекти на БНТ („55 лица от Вашия живот“ и Детска Евровизия). Има опит и като комуникационен консултант.Христо Томов - член на УС

Христо Томов е завършил право в Юридическия факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски“, специалност „Правораздаване“. Над 10 години е работил в дирекция „Държавно юрисконсултство“ при Министерство на финансите. Притежава административен и юридически опит в решаването на правни въпроси от дейността на органите на централната и местна власт.

В периода между 2003 г. - 2008 г. е част от екипа на МФ, който подпомага защитата на Република България по първото за България дело пред Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове.

От 2010 година има самостоятелна адвокатска практика. Член на Софийска адвокатска колегия. Дейността на практиката си е съсредоточил в областта на гражданското и административното право, процесуалното представителство и защита на лица пред съда, както и консултантска помощ на фирми и браншови организации.
Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад