Какво се случва между политиците в Европа и християнството?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гости във "Вяра и общество" бяха доц. Клара Тонева (богослов), адвокат Виктор Костов от „Свобода за всеки”,Тодор Велчев, сдружение „Харта”.

За Декларацията на ПАСЕ за правата на християните в Европа Костов каза, че изпитва противоречиви чувства. Според него тя е много навременна и е било крайно време да се отбележи в европейския политически кръговрат на идеи фактът, че християнството заема една много голяма важна част както исторически, така и в индивидуалния живот на хората. Той заяви, че не е съгласен с противопоставянето на колективни и индивидуални права.

Според доц. Тонева може да се каже, че и в България има дискриминирани християни. Като пример тя посочи масовата гей култура, която настъпва. Тя също е с противоречиви чувства към резолюцията на ПАСЕ. Приветства я, но смята, че е закъсняла.

Велчев каза, че в резолюцията на него му е направило впечатление, че е потърсен някакъв баланс, говори се за религиозни групи, за правото за умерено изповядване на религия, за възпитание на деца съгласно ценностите на родителите като на четири места поименно е споменато християнството, два пъти малцинствените групи. На Други две места се говори за ненужното ограничаване на публичното изразяване, допълни той. В тези точки той вижда негластно признание, че реално е имало ограничаване.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад