"Вяра и общество" - 14 декември 2013

Вяра и общество - 14 декември 2013
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Потресът от хардпорното на „дедо Боре" - в навечерието на решителния вот за Варненски митрополит - само във „Вяра и общество"

В този брой ви предлагаме:

- Купуването на митрополитски избори в БПЦ - една история с продължение - тайните от църковната ни история за това как между двете световни войни владици и политически партии „избират" новите митрополити - фактите през погледа на доц. Лизбет Любенова от Института за исторически изследвания при БАН.

- Изборът на епископ Борис за Варненски митрополит ще е демонстрация на сатанинските сили в този свят - разговор за състоянието на БПЦ в контекста на митрополитските избори и за това превърна ли се в зловеща компроматна война битката за престола на Варненския митрополит. Събеседници на Горан Благоев са Любомир Младенов - директор на Дирекцията по вероизроведанията към МС (1997-2002г.), Румен Леонидов и доц. Лизбет Любенова и представителите на Варненска епархия: Иван Панайотов - председател на Инициативния комитет „За чистота в БПЦ", и Добринка Ковачева - участник в протеста.

- Клир и миряни трябва да са единни в името на Господ - репортаж за състоялата се в Червената къща в столицата публична лекция на тема „Православието между Ванга и Фейсбук".

- Без библиотека няма университет, а библиотека „Теология" е една от най-ценните - разказ за уникалната изложба „Съкровища от дарохранителницата на библиотека „Теология", посветена на 125-та годишнина от създаването на Софийския университет и Университетската библиотека, както и на 90-та годишнина от създаването на Богословския факултет.

Екипът на „Вяра и общество"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад